Stekt tunnskivad svamp med ricottabollar

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Det är alltid gott med svamp och ost.

Ingredienser

  • 800 g blandad svamp, t.ex. kantareller, portobello, skogshampinjoner
  • 3 små skivade vitlöksklyftor, 1 + 1 +1
  • smör
  • olivolja
  • 2 msk finhackad persilja
  • salt
  • svartpeppar
  • Ricottabollar
  • 2 ägg
  • 250 g ricotta
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl färskriven parmesan
  • 3 msk finhackad persilja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1-2 dl ströbröd
  • smör eller olivolja
  • finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Putsa och borsta svampen. Skiva den tunt.
    2. Stek svampsorterna för sig i en het stekpanna. Lägg först i vitlök (1), smör och olivolja till varje omgång svamp. Fräs svampen på god värme och lägg sedan över dem på ett fat.
    3. Lägg tillbaka all svamp i pannan, utan att blanda svampsorterna, salta, peppra. Strö över persiljan.
    4. Ricottabollar: Separera äggulor och vitor. Vispa hastigt upp äggvitorna i en skål.
    5. Rör ihop ricotta, äggulor, mjöl, parmesan, persilja, salt och peppar till en jämn smet i en annan skål. Forma 12-15 bollar med händerna.
    6. Lägg med en sked ner en ricottaboll i äggvitan och lyft med hjälp av 2 skedar över den till ett fat med ströbröd. Ös över ströbröd så att ricottabollen täcks runt om. Upprepa proceduren med resten av bollarna.
    7. Värm upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek bollar och skaka pannan försiktigt, då och då, och låt bollarna eftersteka på svag värme tills de är gyllenbruna.
    8. Strö över persilja och servera bollarna med svampen och en sallad på en assiett bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben