Stekt grislever med svamp

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Stekt grislever är snart en bortglömt maträtt, vill man ha maträtten mer lyxig tillsätter man ett par skivor bacon som skärs i tärningar och steks tillsammans med grislevern.

Ingredienser

  • 2-3 gul lök
  • 40 g färsk valfri svamp
  • 600 - 700 g grislever
  • 2 dl kaffegrädde + mjölk
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar, nymald
  • Vatten
  • Tillbehör
  • Kokt potatis, ris eller pasta och grönsaker
  • Instruktioner

    1. Skär bort eventuellt hinnor från levern och skär den i tunna skivor, den skurande levern få dra i en skål med vatten och en nyp salt ca ½ tim. för tillagningen. Skala och skiva löken och svampen. Hetta upp smör i stekpannan och fräs lök och svamp tills löken är mjuka och fått lite färg. Låt vatten från levern rinna av i en sill, förbereda en bunke med vetemjöl, salt och peppar, blanda ned levern och skaka om så levern blir belagt med mjöl på alla sidor. Hetta upp smör i stekpannan och stek levern sakta under svag varma, vänd ofta levern för att undgå en skopa vid stekningen. Det överbliven smör i stekpannan silas upp i en gryta varvid man tillsätter mjöl under omrörning, tillsätt därefter kaffegrädden och ev. mjölk och såsen är klar.
    2. Servera lök och svamp blandningen och levern på var sitt uppläggningsfat och med nykokt potatis och grönsaker. Potatisen kan ersättas med ris eller pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    perdok 5 november 2020

    Var kan man köpa grislever?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben