Riktig gammeldags mazarinkaka

Fick receptet av min mormor som fått det av sin mamma.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl sötmandel
  • 7 bittermandlar
  • 200 g margarin
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1½ dl gräddmjölk
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2-3 dl florsocker
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Mal sötmandel och bittermandel.
    2. Vispa ägg och socker, tillsätt mandel, det smälta margarinet, mjölk och vaniljsocker. Rör sist ner vetemjöl och bakpulver.
    3. Häll i välsmord form. Grädda i 200 grader, men sänk värmen mot slutet, grädda i ca 50 minuter till 1 timme.
    4. Låt kakan kallna något.
    5. Blanda florsocker med vatten ganska tjockt och bred ut över kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben