Rimbobullar

Serverar: 40 portioner

mmmmmmmmmmmmmmm

Ingredienser

  • 25 gr jäst
  • 2 dl kall mjölk
  • 200 gr rumsvarmt margarin eller smör
  • 1 msk strösocker
  • ca 6 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 75 gr margarin eller smör
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vanillinsocker
  • Pensling och garnering
  • Vispat ägg
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    Smula ned jästen i en bunke och blanda med mjölken tills all jäst lösts upp. Blanda i margarin/smör, socker och mjöl och arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen, på mjölad bänk eller bord, till en fyrkant ca 40*40 cm. Skär fyrkanten i mindre fyrkanter ca 8*8cm. Klicka ut fyllningen, lite i mitten på varje fyrkant. Vik in hörnen till mitten på varje fyrkant och lägg dem i pappersformar. Låt bullarna jäsa ca 2 timmar och pensla sedan dem med ägg. Grädda 5-8 min i 250¤. Blanda glasyren och glasera bullarna strax innan servering.

    Liknande recept

    4.8
    2 h 30 min
    25
    11

    Kommentarer (5)

    titusdotter 18 november 2007

    säger bara mumsfillibabba

    amp69e 14 mars 2008

    Dessa bullar är helt underbara, men man kan frysa bullarna innan man gräddar. Ta fram bullarna samtidigt som Ni startar ugnen så de tinar något. Grädda och av njut nybakat. BJUD ALLTID PÅ NYBAKAT :)

    Maripoosa 28 oktober 2008

    Goda! :)

    lenajeanette 22 februari 2009

    Goda bullar!

    KochinaW 7 januari 2015

    Toppen goda bullar bakade dom i går. Kommer att bakas många gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben