Rimbobullar

Serverar: 25 portioner

Goda bullar

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl kall mjölk
  • 200 g rumstempererat margarin eller smör
  • 1 msk socker
  • ca 6 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 75 g margarin eller smör
  • 2 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Pensling
  • Ägg
  • Garnering
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar, sockret och mjölet. Arbeta snabbt samman till en smidig deg. Kavla ut den till en stor fyrkant 40 x 40 cm på en mjölad arbetsbänk. Skär den i fyrkanter 8 x 8 cm Rör samman ingredienserna till fyllningen. Fördela lite av den mitt på fyrkanterna. Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen. Lägg bröden i veckade pappersformar. Ställ dem på plåtar. Låt dem jäsa övertäckta ca 2 tim i rumstemperatur. Pensla bröden med uppvispat ägg Grädda dem mitt i ugnen i 260 graders varm ugn 5-8 min Låt bröden kallna utan bakduk på galler. Glasera bröden med florsockerglasyr strax innan de ska serveras

    Liknande recept

    4.8
    2 h 30 min
    25
    11

    Kommentarer (2)

    amp69e 17 februari 2009

    Tips: Frys in bröden gräddade utan glasyr eller jästa men ogräddade. De ogräddade bröden plockar du ur frysen samtidigt som du sätter på ugnen. Grädda dem.

    Bodenskan 26 februari 2010

    Tycker det är lättare att kavla ut och rulla som vanliga bullar och skära i bitar och lägga i formar blir lika gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben