Mormor Idas Rimbobullar

Serverar: 25 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Världens godaste bullar

Ingredienser

  • 2 dl mjölk
  • 150 g smör
  • 40 g jäst
  • 2 msk socker
  • 7 dl mjöl
  • Fyllning
  • 3 msk socker
  • 3 msk smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smula ned jästen i en bunke. Smält smöret och häll på mjölken. Slå den ljumma mjölken över jästen och rör till jästen är upplöst. 2. Blanda i socker och mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta snabbt ihop till en deg. 3. Ta upp degen på mjölat bord och kavla ut till en kvadrat 40cm x 40cm. Skär ut rutor 8cmx8cm. 4. Blanda fyllningen och fördela en klick på varje ruta. Vik ihop hörnen mot varandra och lägg i pappersformar. 5. Låt jäsa 2 timmar under bakduk. 6. Grädda i 250° i ca 5-8 minuter. 7. Låt kallna och servera med florsockerglasyr på.

    Liknande recept

    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12

    Kommentarer (11)

    Tillberga 28 april 2008

    HURRA de är ju "mitt " gamla recept sin jag gick i "husmodersskolan" dom är ju hur goda som hällst va bra att jag hittade igen de

    Madden 16 september 2008

    Hej Dessa bakade min mormor alltid. Hon kom från orten "bredvid" Rimbo!!! Så goda. Tar det och tackar.

    annelieberggren 23 oktober 2008

    Bakade dom i dag... guuud så goda bullar... dom ska jag göra flera gånger... klart godkända.. 5 från mig..

    GETZ 14 november 2008

    Hej! Jättegoda tänkte spara dom till Jul! Om det går

    meta50 24 juni 2009

    Äntligen, har jag fått detta recept igen, hade det för många år sen, men det försvann, förmodligen i nån flytt. Ska ta att göra dom nu i helgen. Tusen tack. Mvh Meta.

    marielotta 26 juli 2009

    Hej, och tack för receptet. Sååå jättegoda bullar, enkla att baka. Kommer att baka dessa många fler gånger. Penslade med ägg innan jag skjutsade in dem i ugnen.

    idahe 18 september 2009

    supergoda!

    LatinaMiia 27 november 2009

    Kanon goda! =)

    rutingeson 27 februari 2010

    Jättegoda bullar. Roliga att baka. Lite annorlunda. Kommer definitivt att göra dessa fler gånger!

    anmar25 28 februari 2010

    Tack för ett suveränt recept och så lättbakade. Smaskens kommer att göra fler gånger!

    Fanny94 28 mars 2010

    Detta är så gott!! Man kan inte sluta när man tagit en...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben