Ris à la Malta de lux

Serverar: 4-6 portioner

Torkade körsbär, aprikoser och knaprig mandel ger extra smak och vitaminer till den här varma och läckra vinterdesserten.

Ingredienser

  • 1½ dl grötris
  • 5 msk strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • ½ krm salt
  • 1 l mjölk
  • 2 ägg, vispade
  • ½ dl vispgrädde
  • ½ dl torkade körsbär
  • ½ dl torkade aprikoser
  • ½ dl rostade mandelspån
  • Instruktioner

    1. Blanda ris, socker, vaniljsocker, salt och mjölk i en stor kastrull.
    2. Koka upp på medelvärme och sänk därefter till låg värme. Lägg på locket till hälften och låt sjuda svagt 50-60 minuter, rör om då och då. Ta av från värmen och låt svalna tio minuter.
    3. Blanda äggen med grädden och rör ner i risgrynsgröten. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och koka upp under omrörning en-två minuter tills gröten precis börjar bubbla.
    4. Hacka körsbär och aprikoser. Blanda ner den torkade frukten och portionera upp gröten i skålar. Garnera med mandel och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben