Ris á la Malta med apelsin- och hjortronsallad

Serverar: 8 portioner

Ris á la Malta med apelsin- och hjortronsallad som serveras med mandel- och chokladbollar. Läckra lättlagade godsaker till buffébordet.

Ingredienser

  • Ris á la Malta
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • 2 korvar risgrynsgröt, á 500 g
  • 2-3 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Apelsin-och hjortronsallad
  • 5 apelsiner
  • 200 g frysta hjortron
  • ½ dl råsocker
  • 20 mandelbollar och 20 chokladbollar
  • 500 g mandelmassa
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 1 stort ägg
  • 2 msk kakao
  • ½ dl hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Ris á la Malta: Vispa grädden och blanda med risgrynsgröt, socker och vaniljsocker.
    2. Apelsin- och hjortronsallad: Skär bort skalet från apelsinerna. Skiva dem och varva med hjortron och råsocker. Låt alltsammans stå kallt före serveringen.
    3. Choklad- och mandelbollar: Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan grovt och blanda med rivet apelsinskal och äggvita (spara äggulan) Dela mandelmassan i två delar. Smaksätt den ena halvan med kakao. Rulla till ca 20 chokladbollar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda ca 10 minuter mitt i ugnen.
    4. Blanda äggulan med den hackade mandeln. Rulla c 20 mandelbollar. Doppa ovansidan i mandelhacket. Gräddas som chokladbollarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben