Ris á la Malta med körsbärsgelé

Serverar: 10 portioner

Förbered dagen innan, lägg upp i glas och täck med plastfolie. Ställ glasen i kylen.

Ingredienser

  • 500 g färdig risgrynsgröt, köpt eller hemlagad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 25 g mandelspån
  • Gelé
  • 2 gelantinblad
  • 2 dl körsbärssylt
  • Till garnering
  • Färsk mynta
  • 1 msk mandelspån
  • Instruktioner

    1. Lägg gelentinbladen till gelén i kallt vatten ca 5 min.
    2. Vispa grädden. Blanda gröt, grädde, vaniljsocker och mandelspån.
    3. Värm lite av sylten i en ksatrull. Ta upp och låt gelantinbladen smälta under omrörning. Blanda med resten av sylten. Låt svalna lite.
    4. Varva risgrynsgröt och körsbärssylt i glas. Avsluta med sylt. Ställ glasen kallt ca 2 timmar.
    5. Garnera med myntablad och mandelspån.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben