Ris á la Malta med körsbärssås

Serverar: 6 portioner

Tid: 4 timmar 15 minuter

Låter gott, men bären kan uteslutas eller bytas ut.

Ingredienser

  • 1 l standardmjölk
  • 7 msk socker
  • 2 dl grötris
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl mandel
  • 1½ dl vispgrädde 38 %
  • Sås
  • 1 citron
  • ½ kg körsbär (eller andra bär)
  • 2 dl socker
  • 1 msk majsmjöl
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. * Blanda mjölk, 2/3 av sockret och risgryn i en gryta. Skrapa ner fröna från vaniljstången i grytan och lägg även i själva stången. Koka upp gröten och låt den sjuda i ca 40 minuter. (Rör om med jämna mellanrum). * Ta bort vaniljstången. Hacka mandlarna grovt och tillsätt dem till gröten i en stor skål och sätt skålen svalt i kylskåp. * Vispa grädden och resten av sockret i en liten skål. Blanda ihop grädden med den avsvalnade gröten och låt det stå kallt i ca 2 timmar. --- Sås:
    2. * Skär citronen i fjärdedelar. Lägg citron, bär, och socker i en gryta och värm såsen i ca 5 min. * Gör en redning av majsmjöl och vatten och tillsätt den. * Koka upp såsen under konstant omrörning. Ta bort citronklyftorna. * Servera ris á la Maltan i små skålar eller dessertglas. Häll lite bärsås över varje portion.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben