Ris á la malta med korngryn

Serverar: 6 portioner

Ris á la malta i östgötsk tappning. Korngrynens lilla sötma passar fint i denna dessert.

Ingredienser

  • 2 dl korngryn
  • 5 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • Finrivet skal av 1 apelsin
  • 4 msk florsocker
  • 1 krm salt
  • Jordgubbs- och apelsinsallad
  • 4 apelsiner
  • 1 liter jordgubbar
  • ½ dl cointreau
  • 1 msk strimlad mynta
  • Instruktioner

    1. Koka korngryn med vatten och salt under lock ca 10 minuter. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Tillsätt vaniljstång + frön och mjölk i korngrynen, låt sjuda ytterligare ca 30 minuter. Rör om då och då så att det inte bränns. Ta av från värmen och låt kallna.
    2. Vispa grädden fluffig, blanda ner apelsinskal och florsocker i den kalla gröten. Vänd ner den vispade grädden precis före servering.
    3. Skala apelsinerna med kniv, skär ut hinnfria klyftor, pressa ur juicen ur de som är kvar av apelsinerna. Rensa och skär jordgubbarna i bitar. Blanda med apelsinklyftorna + juice och mynta.
    4. Servera korngrynen med jordgubbs- och apelsinsalladen. Garnera med mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben