Ris á la Malta med saftsås

Serverar: 10 portioner

Recept på Ris á la Malta med saftsås som är risgrynsgröt blandad med vispad grädde och klassisk på julbord och till dessert med saftsås eller sylt som jordgubbssylt. Sök recept på risgrynsgröt här på receptfavoriter. Recept på snabbsylt finns också.

Ingredienser

  • 1 l risgrynsgröt
  • ½ l vispgrädde
  • 1-2 tsk vaniljsocker
  • Saftsås
  • 2,5 dl blandsaft
  • 5 dl vatten
  • 2,5 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden hårt. Blanda den med risgrynsgröten. Smaksätt med vaniljsocker.
    2. Saftsås: Blanda saft, vatten och potatismjöl kallt i en kastrull och värm under omrörning tills såsen tjocknar. Ta av från värmen och servera varm eller kall. Den ska inte koka då blir såsen tunn igen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben