Dessa rutor består av fyra lager, kolapekan, kokos och mjuk choklad på kexbotten.
Ingredienser
100 g smält margarin
200 g söta kex, t ex mariekex
3 dl söt kondenserad mjölk
1 dl grovhackade pekannötter
7 dl puffat rostat ris
3 msk siktad kakao
3 msk siktat florsocker
1 dl kokosflingor
100 g smält kokosfett
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en rektangulär form som är ca 20x30 cm med margarin.
- Mixa det smälta smöret med kexen till en fin deg. Pressa ner degen i formen till ett jämnt bottenlager.
- Hetta upp den kondenserade mjölken i en kastrull. Rör ner pekannötterna. Häll pekanblandningen i formen. Stryk ytan slät med en slickepott. Grädda cirka 10 minuter och låt svalna.
- Blanda ris, kakao, florsocker och kokos i en stor skål och blanda ner det smälta kokosfettet. Blanda väl. Häll blandningen över pekannötkolan och pressa ner försiktigt så att ytan blir slät och kyl minst i tre timmar. Skär i rutor, det ska bli 24 stycken, och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)