Risgrynspannacotta

Serverar: 6 portioner

Len och fruktansvärt god risgrynspudding i gyllene färg från saffran. Här behövs det lite tid i kylen att stelna.

Ingredienser

  • 6 gelantinblad
  • 1 kg färdigkokt risgrynsgröt
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 g saffran, gärna trådsaffran
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 4 dl hallonsylt, till servering
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
    2. Värm gröt, grädde, saffran och strösocker i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och blanda ner dem i kastrullen. Rör tills gelatinet smält. Låt svalna något och smaksätt med vaniljsockret.
    3. Häll upp pannacottan i små portionsformar eller en större form. Låt stelna i kyl i minst 3 timmar.
    4. Ta ut pannacottan ur formen och stjälp upp den på ett fat. Garnera med sylten

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben