Risgrynspannacotta

Serverar: 4 portioner

Så gott till efterrätt nu i juldagarna. Servera i portionsformar, så var och en får sin egen efterrättsskål.

Ingredienser

  • 500 g färdig risgrynsgröt
  • ½ dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl matyoghurt
  • 5 gelatinblad
  • 100 g hallon
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda gröt, florsocker, vaniljsocker och yoghurt. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
    2. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. rör ihop 1 dl av gröten med gelatinbladen. Rör sedan ner i resten av gröten.
    3. Häll upp pannacottan i 4 vattensköljda portionsformar och låt stå kallt i 4 timmar. Lossa kanten med en kniv och stjälp upp.
    4. Blanda tinade hallon med florsocker och servera till pannacottan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben