Riskakor med getost och marinerade rödbetor

Serverar: 10 portioner

Ingredienser

  • 10 st riskakor
  • 300 g skalad råa rödbetor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 4 msk balasamicovinäger
  • 1 knippe ruccolasallad
  • 150-200 g crème fraiche
  • salt
  • grovt svartpeppar
  • Instruktioner

    Blanda vinäger och olja. Hacka vitlöken fint och rör ner den i oljan. Hyvla rödbetorna så tunt det går, ca 1/2 mm, och strimla skivorna i fina stavar. Vänd ner rödbetorna i oljan och låt marinera i cirka 5 minuter, eller tills den har mjuknat lite. Marineringen tar olika tid beroende på hur tjocka stavarna är. Krydda med salt och grovmalet svartpeppar. Smula ner getosten i en matberedare och tillsätt créme fraich. Mixa med mixerkniv till en jämn, formbar smet. Blir smeten för rinnig, ställ den en halvtimme i kylen. Lägg ruccolasalladen på riskakan och skeda en äggformad kula av ostsmeten på. Peppra med grovmalen peppar och toppa med de strimlade rödbetorna. Klart att servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben