Rivig äppelkaka
Gott till kaffet
Ingredienser
Pajdeg
150 g margarin
3 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk vatten
Fylllning
100 g margarin
2,5 dl socker
2 st ägg
4 st äpplen, syrliga, grovt rivna
0,5 st citronskal, rivet
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader
Blanda och tryck ut degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel och ställ formen i kylen.
Rör smält margarin och socker pösigt. Tillsätt äggen – ett i taget och till sist äpplena och citronen.
Ta fram pajformen igen och slå äppelsmeten där i.
Grädda i 25 minuter
Liknande recept
Äppelkaka supergod
4.3
1
12
Fias amerikanska äppelkaka
4.7
8
21
Amerikansk äppelkaka
4.5
45 min
8-10
23
Ninnis äppelkaka
30 min
6-8
1
Äppelkaka
4
1 h 30 min
4-8
Knäckig äppelkaka i långpanna
4.5
1 h
20-30
10
Äppelkaka från Ölme
4.3
4-6
Äppelkaka Underbar
4
Äppelkaka med kokos
4.8
8-10
19
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!