Rivig äppelkaka

Gott till kaffet

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 msk vatten
  • Fylllning
  • 100 g margarin
  • 2,5 dl socker
  • 2 st ägg
  • 4 st äpplen, syrliga, grovt rivna
  • 0,5 st citronskal, rivet
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. Blanda och tryck ut degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel och ställ formen i kylen.
    3. Rör smält margarin och socker pösigt. Tillsätt äggen – ett i taget och till sist äpplena och citronen.
    4. Ta fram pajformen igen och slå äppelsmeten där i.
    5. Grädda i 25 minuter

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben