Röd juicedrink

Serverar: 4 portioner

Tomat- och morotsjuicen får här en extra kick av pepparrot.

Ingredienser

  • 400 g morötter
  • 2½ d tomatjuice
  • 2 tsk vetegroddsolja
  • 1 knippe gräslök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3-4 cm färsk pepparrot
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • ½ litet äpple
  • 3 msk gräddfil
  • 8-12 isbitar
  • Instruktioner

    1. Skala morötterna, skär dem i bitar och pressa dem i en grönsakscentrifug. Blanda morotsjuice, tomatjuice och vetegroddsolja.
    2. Skölj gräslöken och lägg 12 strån åt sidan till garnering. Hacka eller klipp resten av gräslöken fint. Blanda två tredjedelar av gräslöken i juicen. Krydda med salt och peppar.
    3. Skala pepparroten, riv den fint och blanda med citronsaft. Kärna ur äpplet och riv det fint. Blanda äpple och pepparrot.
    4. Blanda gräddfil med äpple och pepparrot och smaka av med salt och peppar. Portionera upp pepparrotskrämen i fyra glas. Lägg 2-3 isbitar på varje glas och häll på morots- och tomatjuicen.
    5. Strö resten av den hackade gräslöken på drinkarna. Sätt 3 strån gräslök i varje glas och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben