Här är ännu en variant på den populära kakan o vem som är bäst vet jag inte, bara att även denna är en fatastiskt god tårta/kaka. Den är härligt saftig och god och väldigt "amerikansk".
Ingredienser
3 ½ dl strösocker
2 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl matolja
2 ½ dl filmjölk
2 msk röd karamellfärg
Fyllning/Glasyr
300 g philadelfia ost (el mer om man vill ha ett tjockare lager)
3 dl florsocker
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vinäger, olja, och filmjölk. Tillsätt karamellfärgen och vispa till en slät smet.
- Häll smeten i en smord och bröad, rund form 20-22 cm i diam. Grädda i ca 40 min el tills provstickan är torr. Låt kakan svalna något i formen. Stjälp sedan upp den och låt den kallna.
- Rör glasyren slät. Dela kakan och lägg ett lager glasyr mellan bottnarna. Lägg ihop delarna och fördela resten av glasyren ovanpå kakan.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Så god!!