Röd sammetslen kaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Här är ännu en variant på den populära kakan o vem som är bäst vet jag inte, bara att även denna är en fatastiskt god tårta/kaka. Den är härligt saftig och god och väldigt "amerikansk".

Ingredienser

  • 3 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl matolja
  • 2 ½ dl filmjölk
  • 2 msk röd karamellfärg
  • Fyllning/Glasyr
  • 300 g philadelfia ost (el mer om man vill ha ett tjockare lager)
  • 3 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vinäger, olja, och filmjölk. Tillsätt karamellfärgen och vispa till en slät smet.
    2. Häll smeten i en smord och bröad, rund form 20-22 cm i diam. Grädda i ca 40 min el tills provstickan är torr. Låt kakan svalna något i formen. Stjälp sedan upp den och låt den kallna.
    3. Rör glasyren slät. Dela kakan och lägg ett lager glasyr mellan bottnarna. Lägg ihop delarna och fördela resten av glasyren ovanpå kakan.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (1)

    elinkristin66 30 oktober 2012

    Så god!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben