Serverar: 7 portioner
Supergod saft som passar till mat men även att dricka som saft. Sen jag började göra så här kokar jag aldrig saft. Den är så frisk i smaken och inga vitaminer kokas bort. Den gär även bra att frysa i typ sirapsflaskor.
Rensa vinbären. Lägg dem i ett stor kastrull och häll pådet kokande vattnet och vinsyran. Ställ svalt i 3 dygn. Sila och mär uppsaften. Rör ner sockret . Den mindre mängden om du fryser saften. Den större mängden om du ska förvara saften ett längre tag. Tillsätt då natrium bensoat enl ang på påsen utrört i lite av saften. Häll upp på uppvärmda flaskor. Förslut dem med parafiin
Jättegod saft enkel att göra. Passade mig perfekt. Tack för receptet!
Tack för ett jätte bra recept! Jag la till 5 citroner som fick ligga o goa till sig tillsammans med vinbären. Tog även lite mindre socker eftersom jag inte ville ha så söt saft. Jätte gott! Kommer absout göras igen!