Rårörd vinbärsdricka

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 dag 2 timmar

Här är ett recept på en god dricka. Den går utmärkt att frysa. Jag har inte provat med jordgubbar, utan tog vinbär från frysen och det gick bra!

Ingredienser

  • 2 liter röda vinbär (eller 1 l vinbär och 1 l jordgubbar)
  • 3,5 liter kokande vatten
  • 3 skivade citroner
  • 25 g vinsyra
  • Strösocker, 7 dl per kilo avrunnen saft
  • Instruktioner

    1. Blanda bär och citroner i en hink. Slå över det kokande vattnet. Låt stå i ett dygn. Rör om då och då.
    2. Sila saften och väg den. Blanda i socker. 7 dl socker per kilo saft. Värm upp lite av saften och lös upp 25 g vinsyra. Rör ner den i saften.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben