Rödbetschutney

Passar speciellt bra till viltkött.

Ingredienser

  • 500 g päro, 400 g netto)
  • 1500 g rödbetor (1000 g netto)
  • 50 g ingefära
  • 10 g kryddpeppar
  • 5 g svartpeppar
  • 4 kryddnejlikor
  • 250 g rödlök
  • 50 cl rödvinsvinäger
  • 4 lagerblad
  • 150 g cassonadesocker, brunt
  • 150 g gula russin
  • 10 g havssalt
  • 50 g riven pepparrot
  • Instruktioner

    1. Skala päronen och skär dem i små tärningar. Tvätta rödbetorna oc skala dem. Riv på grovt rivjärn direkt ned i syltgrytan. Skala och riv ner färsk ingefära. Stöt kryddpeppar och svartpeppar i en mortel tillsammans med kryddnejlikan och häll i syltgrytan.
    2. Finhacka rödlöken. Häll alla ingredienserna utom pepparroten i syltgrytan och koka upp under omrörning. Sätt ner värmen och koka sakta under omrörning då och då (rödbetschutney bränns lätt vid om man inte rör om noga). Efter ca 45 minuter och rör om noga.
    3. Fyll genast upp i steriliserade burkar och skruva omdelebart på locken. Vänd burkarna upp och ned.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben