Rödbetschutney med ingefära

Ett recept från Marcus Samuelsson´s kokbok "Africa on my mind". Tycker det låter spännande med afrikanska smaker till vår svenska rödbeta. Och det är säkert jättegott att ha som tillbehör till kött tex.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 4 scharlottenlökar, finhackade
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 15 cm ingefära, skalad och skivad
  • 4 rödbetor, skalade och skurna i cm stora bitar
  • 2 msk honung
  • 4 kardemummakapslar
  • 2 timjankvistar
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk osaltat smör
  • 5 dl hönsbuljong
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en gryta över hög värme.
    2. Tillsätt scharlottenlök, vitlök, ingefära och rödbetor, dra ner på värmen ordentligt och låt puttra i 10 min. Rör då och då.
    3. Tillsätt honung, kardemumma, timjan, socker och smör, rör om över låg värme i ca 1 min.
    4. Tillsätt hönsbuljongen och låt det sjuda upp.
    5. Sänk värmen och sjud tills rödbetorna är mjuka ca 45-50 min.
    6. Fiska upp kardemummakapslarna, timjankvistarna och ingefäran ur chutneyn och rör ner saltet.
    7. Låt svalna och häll upp i lufttät burk. Förvara i kylen upp till två veckor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben