Rödbetschutney

Kan ätas på en gång . Förvara chutneyn svalt. Gott till kött

Ingredienser

  • 1 kg rödbetor
  • 500 g äpplen
  • 1 gul lök
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 150 g brun farin
  • 3 dl vitvinsvinäger
  • Instruktioner

    1. Koka rödbetorna i vatten tills de blir mjuka. Skala rödbetorna och skär dem i bitar.
    2. Skala äpplena och skär dem i bitar.
    3. Finhacka löken.
    4. Riv den färska ingefäran.
    5. Lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning. Låt blandningen sjuda på svag värme i 45 minuter.
    6. Häll chutneyn på varma, rena glasburkar. Sätt på lock

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben