Hej hummus! Du har fått konkurrens! Och det av en hysteriskt rosaröd rödbetshummus som sätter färg på vilken rätt som helst. Lika god till falafel som till rostade grönsaker, grillad svamp eller såklart det här marinerade vegoköttet.
Ingredienser
vRödbetshummus
2 kokta rödbetor
1 burk kikärter, á 400 g (ca 3 dl kokta)
2 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
2 msk tahini
1 tsk spiskummin
1 msk citronsaft
Salt
Svartpeppar
Marinerat vegokött
400 g vegokött, t ex sojabitar, chi-chi, fast tofu eller annan favorit
2½ dl yoghurt
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tsk paprikapulver
1 tsk chiliflingor
1 tsk spiskummin
2 msk citronsaft
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Libabröd, pitabröd eller annat gott bröd att fylla
Sallad
Skivad tomat
Skivad rödlök
Saltgurka i stavar