Rödbetshummus med marinerat vegokött

Serverar: 4 portioner

Hej hummus! Du har fått konkurrens! Och det av en hysteriskt rosaröd rödbetshummus som sätter färg på vilken rätt som helst. Lika god till falafel som till rostade grönsaker, grillad svamp eller såklart det här marinerade vegoköttet.

Ingredienser

  • vRödbetshummus
  • 2 kokta rödbetor
  • 1 burk kikärter, á 400 g (ca 3 dl kokta)
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk tahini
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk citronsaft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Marinerat vegokött
  • 400 g vegokött, t ex sojabitar, chi-chi, fast tofu eller annan favorit
  • 2½ dl yoghurt
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chiliflingor
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk citronsaft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Libabröd, pitabröd eller annat gott bröd att fylla
  • Sallad
  • Skivad tomat
  • Skivad rödlök
  • Saltgurka i stavar
  • Instruktioner

    1. Rödbetshummus: Dela rödbetorna i mindre bitar. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Lägg ner rödbetor, kikärter, rivna vitlöksklyftor, olivolja, tahini, spiskummin, citronsaft, salt och svartpeppar i en matberedare. Mixa till en slät hummus.
    2. Marinerat vegokött: Blanda yoghurt, pressade vitlöksklyftor, olivolja, paprikapulver, chiliflingor, spiskummin, citronsaft, salt och svartpeppar. Blanda ner vegoköttet och låt marinera i minst 1 timme. Grilla det i en grillpanna eller stek gyllenbrunt i en stekpanna.
    3. Fyll brödet med rödbetshummus, marinerat vegokött och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben