Rödbetsråraka med pepparrotspiff

Serverar: 4 portioner

Gör rårakorna lite annorlunda med att tillsätt lite färg. Serveras med en härlig pepparrotkräm.

Ingredienser

  • 600 g rödbetor
  • 300 g potatis
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja
  • Pepparrotspiff
  • 1½ dl gräddfil
  • 1½ msk riven pepparrot
  • Salt
  • Sallad
  • 2 dl kokta bruna bönor
  • 125 g champinjoner
  • 0.33 purjolök, det vita
  • 100 g rucola
  • ½ litet fast äpple
  • 1 dl hasselnötter
  • Dressing
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk sötstark senap
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och riv rödbetor och potatis grovt. Blanda ihop de rivna rotsakerna i en bunke, salta och peppra rikligt. Ställ åt sidan.
    2. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna, hacka dem grovt. Skiva champinjonerna och strimla purjolök och äpple fint. Lägg i en skål och blanda i bönorna.
    3. Blanda äppelcidervinäger med senap, salt och peppar, vispa i rapsoljan. Häll dressingen på salladen. Vänd ner rucolan strax innan servering, strö sist över nötterna.
    4. Riv pepparroten fint och blanda med gräddfilen, salta efter behag.
    5. Hetta upp olja i en stekpanna. Ta en näve av de rivna rotsakerna och pressa ihop. Lägg i pannan och platta ut rårakan med en stekspade. Stek ca 2 minuter på medelstark värme. Vänd försiktigt och stek ytterligare 2 minuter. Gör likadant med resten av rotsakerna.
    6. Servera rårakorna med pepparrotskrämen och salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben