Rödbetsråraka med löjrom, smetana och rödlök

Serverar: 4 portioner

Lyxig och läcker råraka! Prova att göra rårakorna minismå om du vill ha dem som tilltugg.

Ingredienser

  • 1 stor rödbeta
  • ½ kg mandelpotatis
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • 80 g löjrom, eller efter smak
  • 1 dl smetana eller crème fraiche
  • ½ rödlök, i tunna ringar
  • Dill
  • Citronklyftor
  • Rivet skal av citron
  • Instruktioner

    1. Skala rödbeta och mandelpotatis och riv grovt. Blanda med salt och peppar i en skål och krama ur vätskan.
    2. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Lägg små högar i pannan och tryck dem platta med stekspaden. Stek rårakorna till fin stekyta på båda sidor.
    3. Servera med löjrom och smetana. Skiva rödöken tunt på mandolin och garnera med lök, dill och citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben