Frasiga rödbetsrårakor med gurksallad och pepparrotskräm

Serverar: 4 portioner

Vi har väl alla ätit rårakor på potatis, men vad sägs om att prova dem med rårivna rödbetor, serverade med krispig gurksallad och en svalkande tuff pepparrotskräm? Kummin i rårakorna ger en fantastisk doft och en smak som påminner om nybakt bröd. Husmansklassiker i ny stil! Laktosfri, äggfri och glutenfri.

Ingredienser

  • 300 g rödbetor
  • 1 msk hel kummin
  • 2 msk linfrön
  • 2 msk majsstärkelse
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja till stekning
  • Pepparrotskräm
  • Ca 1 msk riven färsk pepparrot
  • Ca 1½ dl créme fraiche eller yoghurt, t ex mjölkfri som Oatly iFraiche eller sojayoghurt
  • Nymald svartpeppar
  • Gurksallad
  • 1 gurka
  • Några kvistar dill
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 dl rostade pumpafrön
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Rödbetsrårakor: Skrubba rödbetorna och riv dem på den grova sidan av rivjärnet. Lägg i ett durkslag och pressa ut så mycket vätska som du kan. Häll över i en bunke och blanda med kummin, linfrön, salt och nymald svartpeppar. Tillsätt 2 msk majsstärkelse och blanda runt. Kan du forma en boll av smeten är den perfekt, annars tillsätter du lite mer majsstärkelse. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och klicka ut rårakorna i omgångar. Stek gyllenbruna på båda sidor.
    2. Gurksallad: Skiva gurkan och blanda ner i en skål med plockad dill, pumpafrön och rapsolja. Smaka av med salt.
    3. Pepparrotskräm: Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Tillsätt mer pepparrot om du vill ha en starkare smak.
    4. Servera de frasiga rårakorna med pepparrotskrämen och gurksalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben