Rödvinbärs gele

Tid: 20 minuter

Gott till köttbullar

Ingredienser

  • 1 kg rödvinbär, 2 l bär
  • 2 dl vatten
  • 750 g socker
  • 1 krm atamon per liter
  • Instruktioner

    1. Rensa och skölj bären. Låt dem rinna av väl. Stjälkar på vinbärsklassarna ska vara kvar,då de innehåller geleämne. Av bär och vatten kokas eller ångas en sur saft. Mät den sura saften och häll den i kokkärlet. koka upp saften och ta kokkärlet från av värmen.
    2. Rör försiktigt ner sockret. Koka gelemassan sakta, utan att röra i den, 5-10 min. Geleprov tas med sked. Gelen är färdig, då den sista dropparna faller från skeden. Ta kokkärlet från värmen och låt gelen stå ett par min.
    3. Skummkakan kan då lätt tas bort. Häll upp geleet på varma glas burkar.(barmatsburkar är perfekt). Fyll glasen väl. Låt geleet kallna. Paraffinera och bind över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben