Rödvinbärspaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Underbara smaker och konsistenser som gifter sig i munnen.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl brun farin, strö
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 4 dl vaniljkräm
  • 2 dl vispgrädde, vispad
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ l röda vinbär
  • Instruktioner

    1. Blanda samman degen, tryck ut i en smord form med hjälp av plastfolio för att undvika kladdiga händer. Tryck ut ordentligt efter kanterna.
    2. Lägg aluminiumfolio över degen med den blanka sidan nedåt. Grädda i 200 grader i 10 minuter, ta ut bort med folion och grädda ytterligare i ca 10 minuter.
    3. Låt kallna. Blanda vaniljsockret och vaniljkrämen, sist blanda försiktigt i den vispade grädden. Strö över vinbären och njuuuut!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bjuranna 12 augusti 2011

    Jättegod paj!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben