Rödvinbärspaj med marängtäcke

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Syrlig och söt, jättegod.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 äggula
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 7 dl repade röda vinbär
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • Till servering
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, socker och smör till en smulig massa. Tillsätt äggulan och vatten och arbeta ihop till en smidig deg.
    2. Tryck ut degen i en stor pajform som mäter 28 centimeter i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt stå i kylen minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
    3. Blanda de rensade vinbären med socker och potatismjöl. Vispa vitorna till fast skum. Tillsätt hälften av sockret och vispa smeten styv. Vänd ner resten av sockret.
    4. Bred ut vinbären i pajskalet. Bred eller spritsa ut marängen över bären. Grädda i mitten av ugnen tills marängen har lite färg, 10 - 15 minuter.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (1)

    lena4 23 juli 2009

    Jättegod blev den här pajen, tog hälften vinbär och hälften hallon. Kommer jag att göra fler gånger. Betyget blir en stark femma.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben