Underbar rödvinbärspaj

Tid: 40 minuter

Superbra och gott recept, kanske speciellt för de som har mycket röda vinbär i trädgården

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smält smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl socker
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 burk crème fraiche
  • 3 dl röda vinbär
  • Instruktioner

    Blanda ihop pajdeg och tryck ut i pajformen. Blanda röda vinbär med crème fraiche och lägg fyllningen i formen. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15 minuter. Sänk värmen till 150 grader och grädda ytterligare 15 min. Pudra florsocker över och servera vaniljglass till.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    60-70
    3

    Kommentarer (2)

    s-80 19 juli 2009

    Underbart syrlig och fräsch paj. Vi åt den med lite glass till

    mirjami 31 juli 2009

    En av två pajer som jag kan tänka mig att baka med de syrliga röda vinbären. fantastiskt god och serverades med grädde och vaniljsås ihopblandat. Mums! Kan verkligen rekommenderas. Pajdegen var jättegod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben