Päron får sjuda med rödvin, Sweet & Less, vaniljsocker och kanelstång. Till det serveras en god sås gjord på crème fraiche, kesella och Sweet & Less samt lite kanel.
Ingredienser
4 fasta päron
4 dl rödvin
4 msk Dansukker Sweet & Less
1 tsk Dansukker vaniljsocker med äkta vanilj
1 kanelstång
2 stjärnanis
Sås
3/4 dl mini fraiche
2 msk kesella
1 msk Dansukker Sweet & Less
2 krm kanel
Instruktioner
- Skala päronen men låt skaftet vara kvar. Ställ päronen i en liten kastrull och häll på rödvin, Sweet & Less, vaniljsocker, kanelstång och stjärnanis. Sjud under lock i ca 10 minuter.
- Tag kastrullen från värmen och låt päronen svalna i spadet. Blanda samman ingredienserna till såsen. Servera rödvinspäronen med en klick av såsen. Garnera eventuellt med citronmeliss.
Liknande recept
Kommentarer (0)