Rödvinspäron

Serverar: 4 portioner

Päron får sjuda med rödvin, Sweet & Less, vaniljsocker och kanelstång. Till det serveras en god sås gjord på crème fraiche, kesella och Sweet & Less samt lite kanel.

Ingredienser

  • 4 fasta päron
  • 4 dl rödvin
  • 4 msk Dansukker Sweet & Less
  • 1 tsk Dansukker vaniljsocker med äkta vanilj
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanis
  • Sås
  • 3/4 dl mini fraiche
  • 2 msk kesella
  • 1 msk Dansukker Sweet & Less
  • 2 krm kanel
  • Instruktioner

    1. Skala päronen men låt skaftet vara kvar. Ställ päronen i en liten kastrull och häll på rödvin, Sweet & Less, vaniljsocker, kanelstång och stjärnanis. Sjud under lock i ca 10 minuter.
    2. Tag kastrullen från värmen och låt päronen svalna i spadet. Blanda samman ingredienserna till såsen. Servera rödvinspäronen med en klick av såsen. Garnera eventuellt med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben