Saffranspannacotta med rödvinspäron

Perfekt juldessert med den härligt gula pannacottan och de röda päronen. Blir 10 små pannacottor om man serverar i små serveringsglas.

Ingredienser

  • 2 1/2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 kuvert saffran (0,5 g)
  • 1 sockerbit
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 päron, inte för mjuka
  • 2 dl rött vin
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 1 stjärnanis
  • Skal från 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten. Låt dem ligga i 5 minuter.
    2. Koka upp grädde, saffran stött med en sockerbit och socker. Ta från värmen. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädden, rör om ordentligt. Tillsätt vaniljsocker och häll upp i serveringsglas. Låt stelna i kyl i minst 4 timmar. Skala och tärna päronen. Koka upp vin, socker, kryddor och apelsinskal. Låt sjuda i 10 minuter. Lägg i päronen och koka tills de är mjuka, ca 7 minuter. Låt päronen dra i lagen i minst 4 timmar. Fördela sedan i glasen och servera.
    3. Tips! Precis som pannacottan kan päronen förberedas dagen innan. Lägg sedan ihop vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben