Saffranspannacotta med jultomtar

Serverar: 4 portioner

Jul cotta

Ingredienser

  • 1 st gelatinblad
  • 1 st vaniljstång
  • 0,5 l grädde
  • 0,5 g saffran , ( 1 kuvert)
  • 1 dl muscovadosocker
  • 4 st skumtomtar , eller marspiantomtar
  • Instruktioner

    1. 1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 min. Snitta en vaniljstång och skrapa ur kärnorna. Koka upp grädde med vaniljstången och kärnorna.
    2. 2. Tillsätt saffran och socker i den varma grädden. Krama ur gelatinet och tillsätt det. Rör tills det har löst sig.
    3. 3. Häll vätskan i dekorativa dessertglas. Ställ dem i frysen en kort stund så att ytan stelnar. Ställ tomten i mitten. 4. Förvara dem sedan i kylen fram till servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben