Saffranspannacotta med pepparkakssmul

Serverar: 5-6 portioner

En fantastiskt god Italiensk gräddpudding som blir lite smalare med en lättare grädde.

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 5 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 2 kuvert saffran à ½ g
  • ½ dl strösocker
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl pepparkakor, krossade
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången på längden.
    2. Koka upp grädde, saffran, vaniljstång och socker. Låt grädden sjuda i 15 minuter.
    3. Tag upp vaniljstången och skrapa ur den i grädden.
    4. Låt under tiden gelantinbladen ligga i blöt. Krama ur dem och låt dem smälta i den varma vaniljgrädden.
    5. Häll upp pannacottan i vattensköljda koppar. Låt stelna i kyl ett par timmar. Dekorera med pepparkakssmul.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    uppbot 30 november 2012

    ¨Test lagade idag. Super gott! Detta ska jag ha på julafton i stället för gröt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben