En fantastiskt god Italiensk gräddpudding som blir lite smalare med en lättare grädde.
Ingredienser
1 vaniljstång
5 dl mellangrädde
2 kuvert saffran
½ dl strösocker
2 gelantinblad
1 dl pepparkakor, krossade
Instruktioner
Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, saffran, vaniljstång och socker. Låt grädden sjuda i 15 minuter.
Tag upp vaniljstången och skrapa ur den i grädden. Låt under tiden gelantinblanden ligga i blöt.
Krama ur dem och låt dem smälta i den varma vaniljgrädden.
Häll upp pannacotta i vattenskjölda koppar.
Låt stelna i kyl i ett par timmar.
Dekorera med pepparkakssmul.
Underbart krämig och god! Vi åt efterrätten med varmrörda hallon, dom bröt av fint mot pannacottans sötma. Rekommenderar den varmt som sött efter julmaten!
Lippe702 januari 2010
Håller precis på att göra pannacottan...... Doftar ljuvligt! Lovar att återkomma under kvällen.
Lippe706 februari 2010
Halloj...... Skulle ju återkomma på kvällen när vi ätit pannacottan!! Det var ett tag sedan :) Den blev riktigt god och uppskattad!!
Underbart krämig och god! Vi åt efterrätten med varmrörda hallon, dom bröt av fint mot pannacottans sötma. Rekommenderar den varmt som sött efter julmaten!
Håller precis på att göra pannacottan...... Doftar ljuvligt! Lovar att återkomma under kvällen.
Halloj...... Skulle ju återkomma på kvällen när vi ätit pannacottan!! Det var ett tag sedan :) Den blev riktigt god och uppskattad!!