Apelsin- och pepparkakscheesecake

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

Juldessert

Ingredienser

  • BOTTEN
  • 100 g margarin eller smör
  • 30 - 35 pepparkakor
  • FYLLNING
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 msk finrivet apelsinskal
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • TOPPING
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 - 1 dl florsocker
  • 1 apelsin
  • pepparkakor
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°C. Smält matfettet och låt det svalna lite. Mixa eller stöt pepparkakorna. Rör ner matfettet i pepparkakssmulorna. Bred ut det i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda i 10 minuter. Blanda ihop philadelphiaost och strösocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist apelsinskal + saft. Bred ut smeten på pepparkaksbotten. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda ca 30 minuter. Låt kakan kallna ordentligt. Rör ihop crème fraiche och florsocker. Bred ut detta på kakan och garnera med apelsinskal och pepparkakssmulor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben