Apelsin- och aprikosscones

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Passar bra till både fika och till frukost. Ät dem som de är, eller med lite smör eller med färskost.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl torkade aprikoser, skurna i mindre bitar
  • 75 g smör
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 2 dl nypressad apelsinjuice
  • Att doppa i
  • ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser samt aprikosbitarna. Skär smöret i tärningar. Finfördela smöret i mjölblandningen.
    2. Tillsätt det finrivna apelsinskalet och apelsinjuice. Rör snabbt ihop till en kladdig deg. Häll upp strösocker på ett fat. Ta med hjälp av två skedar ut 8 klickar och doppa vartefter i strösockret. Lägg därefter på bakpappersklädd plåt.
    3. Grädda mitt i ugnen 15-18 minuter eller tills de fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben