Apelsin- och rosmarinbullar

Serverar: 40-45 portioner

Prova de här goda bullarna med annorlunda fyllning...

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk stötta kardemummakärnor
  • 1,3 l vetemjöl och 1/2 dl till utbakning
  • 1 ägg till pensling
  • Pärlsocker
  • Grovt hackad färsk rosmarin
  • Apelsin- och rosmarinfyllning
  • 250 g mandelmassa
  • 125 g smör, rumstempererat
  • 1 dl socker
  • 1 apelsin, finrivet skal och saften
  • 1 dl Swegro färsk rosmarin, hackad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader.
    3. Häll degvätskan i bunken och rör ut jästen. Tillsätt socker, salt och kardemumma. Rör ner lite mjöl i taget.
    4. Arbeta degen 5 min och låt den sedan jäsa ca 30 min under bakduk.
    5. Riv mandelmassan fint och rör ihop med smör, socker, apelsinskal, saft och rosmarin.
    6. Dela upp degen i två bitar, kavla ut och fördela fyllningen över degen. Rulla ihop och skär varje rulle i ca 20 bitar, lägg i kakformar på en plåt med snittytan uppåt.
    7. Låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk. Pensla bullarna med ägg. Strö över pärlsocker och hackad rosmarin.
    8. Grädda bullarna i ca 10-12 min.
    9. Tag ut plåten och låt bullarna svalna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben