Apelsin- och limelax med gurksås

Serverar: 4 portioner

Fruktigt och fräscht till laxen.

Ingredienser

  • 1 bit gravad lax, ca 1/2 kg
  • 1/2 apelsin
  • 1/2 lime
  • Gurksås
  • 1 gurka
  • 1 tsk salt
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 msk honung
  • 1/2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i tunna skivor och lägg dem på ett fat. Skala apelsin och lime tunt med potatisskalare. Strimla skalet och strö det över laxen. Pressa över saften. Skär gurkan i tärningar och lägg dem på hushållspapper. Strö över salt och låt det dra i 15 min.
    2. Blanda matyoghurt med senap, honung och peppar. Torka gurkan med ytterligare hushållspapper och blanda den med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben