Apelsin- och bananyoghurtglass

Serverar: 4 portioner

Smal glass som du får ordentligt krämig om du låter den stå i kylen och halvtina innan servering.

Ingredienser

  • 1 banan
  • 1/2 dl konc apelsinjuice
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl honung
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl Kelda mellangrädde
  • Ev 1 msk citruslikör
  • Instruktioner

    Skala och mosa bananen. Rör ihop banan, juice, äggulor, honung och matyoghurt. Vispa grädden hårt. Rör ner grädden. Smaksätt ev med citruslikör. Häll smeten i en form och täck med plast. Frys glassen i minst 4 timmar. Låt den stå i kylen att mjukna 30-40 min. Garnera med apelsin och servera ev med fruktsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben