Limelax

Serverar: 4 portioner

Så gott och så enkelt.

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé
  • 1-2 tsk sambal olek
  • 1 tsk salt
  • 2 dl crème fraiche
  • Skal och saft från 1 lime
  • Basilikablad
  • Räkor till garnering
  • Instruktioner

    Lägg laxen på ett ugnssäkert fat. Pensla dem med sambal olek och strö över salt. Blanda crème fraiche med limesaft och skal och bred över laxen. Gratinera i 200º i cirka 20 minuter. Garnera med basilka och räkor. Servera med ugnsstekt potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    perfectbeat 4 mars 2011

    ska de vara rivet skal av limen eller?

    Disen 5 mars 2011

    Ja, jag brukar riva den så tunt som möjligt. Hoppas det ska smaka.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben