Limelax

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagat

Ingredienser

  • 4 potionsbitar laxfile´
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 smulad hönsbuljongtärning
  • rivet skal och saft från en lime
  • 2 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • en tunt skivad lime
  • basilikablad till garnering
  • Instruktioner

    Lägg laxen på ett smort,ugnssäkert fat. Pensla laxen med sambal oelek. Salta. Blanda creme fraiche, buljongtärning, lime, vatten och mjöl i en kastrull. Koka upp detta under omrörning. Häll såsen runt laxen. Lägg skivad lime på laxen. Ugnstek i 200* , 20-25 min. Strö över basilikablad. Servera med ris och gröna ärtor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben