Limelax med timjan och sparris

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott helt enkelt!

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé (fryst, tinad går bra)
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • 2½ dl mellangrädde
  • ½ msk vetemjöl
  • 1½ msk skaldjursfond el. hummerfond
  • rivet skal av 1 lime
  • färsk timjan efter smak
  • gräslök efter smak
  • 1 lime, tunt skivad
  • grön sparris efter smak
  • pressad potatis för 4 pers
  • Instruktioner

    Salta och peppra laxen. Vispa ihop grädde med mjöl, skaldjursfond och rivet limeskal i en låg vid gryta, traktörpanna går bra. Koka upp och lägg ner fisken. Låt fisken sjuda på svag värme i 4-5 min utan lock. Känn med en sticka att fisken har "lagom" konsistens. Garnera fisken med timjan, gräslök och limeskivor. Servera med ångad/kokt grön sparris och kokt pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben