Limelax

Serverar: 8 portioner

Den färska laxen får ett krämigt täcke med friska smaker och rökt lax som kulinarisk krydda.

Ingredienser

  • 1 bit färsk laxfilé utan skinn och ben, ca 1 1/4 kg
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm grovstött vitpeppar
  • 50 g rökt lax
  • Rivet skal av 1 lime
  • 2 msk hackad basilika
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Lägg laxfilén på ett stort ugnssäkert fat. Krydda med salt och peppar.
    3. Finhacka den rökta laxen. Vänd ner lax, limeskal och basilika i crème fraiche. Hit kan du förbereda.
    4. Bred röran över laxfilén. Stek i övre delen av ugnen ca 20 min. Garnera med lime och färsk basilika.
    5. Servera ex med klyftpotatis och ugnsstekta grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Margareta Ekman 10 november 2009

    Den blev väldigt omtyckt och flera vill ha receptet. Enkelt och gott, kan det bli bättre

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben