Limelax med timjan

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Mycket gott

Ingredienser

  • 600 g skinnfri laxfilé
  • 2½ dl mellangrädde
  • ½ msk vetemjöl
  • 1½ msk koncentrerad skaldjursfond
  • 1 lime
  • Färsk timjan
  • Gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Dela 600 g skinnfri laxfilé i 4 portionsbitar. Salta och peppra. Vispa ihop 2 ½ dl mellangrädde med ½ msk vetemjöl, 1 ½ msk koncentrerad skaldjursfond och rivet skal av 1 tvättad lime i en låg vid gryta. Koka upp och lägg ner fisken. Låt fisken sjuda i såsen på svag värme i ca 10 minuter utan lock. Garnera med färsk timjan, gräslök och tunna limeskivor. Servera med ångad grön sparris och kokt pressad potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    popik 26 mars 2009

    Igår testade jag din limelax den var jättegod, men jag lyxade till det lite och lade i lite räkor också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben