Limelax med svampsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En rätt med goda smaker som "gifter sig fint" med varandra.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar djupfryst laxfilé
  • saften från 1 lime
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • 150 g valfri färsk svamp
  • rapsolja att steka i
  • 5-6 salladslökar
  • 2 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    Tina laxen. Pressa över limesaft. Krydda med salt och peppar. Stek svampen (jag tycker att champinjoner eller kantareller är godast) i lite rapsolja 3-4 minuter i en såskastrull. Krydda med salt och peppar. Skär salladslökarna fint och tillsätt dem. Blanda ner crème fraiche. Låt koka upp och smaksätt med salt och peppar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek laxen ca 2 min på var sida eller tills den är så genomstekt som du vill ha den. Kokt potatis eller pasta är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben