Serverar: 10-12 portioner
En variant av Leilas cheesecake fast med pepparkaka. Mycket tung men god!
Ingredienser
Kexbotten
300 g pepparkakor
150 g smör
Cheesecakesmet
600 g philadelphiaost
2½ dl kesella
1 dl socker
1 dl majsstärkelse (maizena)
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1½ dl blåbär
Instruktioner
- Om man inte kan få tag på Kesella så går det också bra med quark även då den nästan är fettfri.
- 175 grader- Blanda kexsmulor med smält smör och tryck ut i form med löstagbar kant, 25 cm i diameter.
Förgrädda bottnen i 10 minuter och låt svalna.
- Vispa philadelphiaost och kesella krämigt, blanda i socker, majsstärkelse och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
- Smält chokladen i vattenbad och blanda ner chokladen i smeten.
- Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så den inte blir för mörk.
- Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärme i cirka 30 minuter.
- Servera den kylskåpskall, då är den lättare att skära upp i snygga bitar.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Cheesecake
Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...