Pepparkakscheesecake

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 30 minuter

En variant av Leilas cheesecake fast med pepparkaka. Mycket tung men god!

Ingredienser

  • Kexbotten
  • 300 g pepparkakor
  • 150 g smör
  • Cheesecakesmet
  • 600 g philadelphiaost
  • 2½ dl kesella
  • 1 dl socker
  • 1 dl majsstärkelse (maizena)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 1½ dl blåbär
  • Instruktioner

    1. Om man inte kan få tag på Kesella så går det också bra med quark även då den nästan är fettfri.
    2. 175 grader- Blanda kexsmulor med smält smör och tryck ut i form med löstagbar kant, 25 cm i diameter. Förgrädda bottnen i 10 minuter och låt svalna.
    3. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt, blanda i socker, majsstärkelse och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
    4. Smält chokladen i vattenbad och blanda ner chokladen i smeten.
    5. Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så den inte blir för mörk.
    6. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärme i cirka 30 minuter.
    7. Servera den kylskåpskall, då är den lättare att skära upp i snygga bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben