Pepparkakscheesecake med apelsin

Serverar: 8-10 portioner

Jättegod cheesecake till jul!

Ingredienser

  • 100 g digestivekex
  • 150 g pepparkakor
  • 100 g rumsvarmt smör
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 400 g philadelphiaost
  • Rivet skal av en apelsin
  • 2-3 dl crème fraiche
  • Garnering
  • Apelsinskivor
  • Florsocker
  • Instruktioner

    Lägg kex, pepparkakor och smör i en mixer och kör snabbt till en deg. Tryck ut i rund form, 24 dm diameter, med löstagbar kant. Låt degen gå upp lite mot sidorna. Grädda strax under mitten i ugnen i 175°C i 5 minuter. Vispa ägg och socker pösigt. Klicka ner ostmassan och rivet apelsinskal. Blanda väl. Häll smeten i formen och grädda i 40 minuter. Bred crème fraiche över och grädda ytterligare ca 10 minuter tills ytan fått fin färg. Låt kallna. Garnera med tunna apelsinskivor och sikta över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben